Guvernul îşi va asuma răspunderea pe bugetul pentru 2020

Ludovic Orban: Guvernul îşi va asuma răspunderea pe bugetul pentru 2020

Guvernul îşi va asuma răspunderea pe bugetul pentru 2020, intenţionând să vină în parlament pe 23 decembrie. Anunţul oficial a fost făcut de premierul Ludovic Orban la finalul şedinţei conducerii PNL. „Obiectivul nostru este ca până la data de 31 decembrie România să aibă un buget”, a spus şeful guvernului. Săptămâna trecută, Ludovic Orban a afirmat că Guvernul va alege varianta asumării răspunderii pe Legea bugetului de stat, în cazul în care Executivul va constata că există un pericol de a tergiversa dezbaterea şi adoptarea. Premierul a mai spus că Legea bugetului trebuie adoptată până la finalul anului.

„Principalul nostru obiectiv e acela de a reuşi adoptarea Legii bugetului de stat şi Legea bugetului asigurărilor sociale până la finele acestui an. România are nevoie de buget. Noi nu putem accepta ca PSD, să amânăm până în februarie, martie. Fiecare român trebuie să ştie clar, în funcţie de legea bugetului de stat, la ce să se aştepte. Fiecare companie trebuie să ştie la ce să se aştepte, care e cadrul fiscal, cadrul bugetar, care sunt indicatorii economici. E absolut necesar pentru ca orice companie trebuie să aibă aceste informaţii pentru a-şi adapta activitatea. Pentru fiecare autoritate locală e vitală adoptarea bugetului până la finalul anului, ca să îşi poată adopta propriul buget şi să înceapa noile investiţii în funcţie de bugetul pe 2020. E necesară adoptarea. Dacă se poate pe calea dezbaterii parlamentare, mergem pe calea dezbaterii”, a declarat Ludovic Orban.

Şeful Executivului a mai spus că Guvernul va evalua situaţia la nivelul Parlamentului şi apoi va lua o decizie privind forma în care va fi adoptată Legea bugetului de stat pe anul viitor.

„Dacă vom constata că există pericol al tergiversarii, există şi această variantă de angajare a răspunderii. Vom face o evaluare a situaţiei la nivelul Parlamentului, a potenţialului de Opoziţie al PSD şi la potenţialul de denaturare a bugetului statului pe care îl are PSD. Dacă mergem pe angajarea răspunderii, aşa cum am anunţat şi am şi făcut pe prima angajare de răspundere, fiecare parlamentar, grup politic are posibilitatea de a depune amendamente, urmând ca Guvernul să le analizeze şi să le respingă sau să le adopte”, a concluzionat Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *