Fondul de rezervă al primului-ministru este pe zero

Eugen Teodorovici

Fondul de rezervă al premierului este în prezent gol. Este zero, deşi fondul de rezervă al primului-ministru pentru acest an a fost stabilit la peste 100 de milioane de euro. „Fondul de rezervă a primului-ministru este astăzi pe zero, pentru că am alimentat tot timpul situațiile care au apărut: inundații, calamități naturale, pesta porcină. S-au alimentat din acest fond astfel de situații”, a declarat Teodorovici.
„Sînt publicate în Monitorul Oficial Hotărîrile de Guvern prin care Guvernul a alocat sumele respective, fie pentru calamități naturale, fie pe pestă porcină și pentru alte astfel de situații. Sumele au fost de peste 600 de milioane de lei, numai pe calamități naturale (…) evenimente care nu s-au anticipat anul trecut, cînd s-a făcut bugetul pe 2018”, a explicat Teodorovici.
Deşi guvernul a cheltuit toţi banii de rezervă, Teodorovici atrage atenția preşedintelui Klaus Iohannis că ar trebui să fie foarte responsabil cînd face declaraţii referitoare la faptul că nu ar mai fi bani pentru plata salariilor şi pensiilor. Chiar dacă ar fi adevărat, „nu faci publică o astfel de declaraţie”, a adăugat Teodorovici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *