Finanțele iau în calcul ca amnistia fiscală să se aplice celor cu datorii la 31 decembrie 2017

Finanțele iau în calcul ca amnistia fiscală să se aplice celor cu datorii la 31 decembrie 2017

Amnistia fiscală s-ar putea aplica atît persoanelor fizice, cât și juridice, cu datorii la data de 31 decembrie 2017, aceasta fiind una dintre ideile luate în calcul de Ministerul Finanțelor Publice, au declarat surse din instituție.

“Nu putem vorbi momentan de un proiect pe tema amnistiei fiscale. Sînt mai multe idei. Una dintre ele, pe care o luăm în calcul, este ca aceasta să se aplice pentru cei cu datorii la data de 31 decembrie 2017. Se va aplica atît persoanelor fizice, cît și juridice. Vorbim de circa 100 miliarde lei, din care doar 3 miliarde sînt datorii ale persoanelor fizice. Mare parte din sumă nu mai poate fi recuperată, așa că mai bine să o ștergem. Pe partea de persoane juridice sînt circa 17 miliarde lei care pot fi recuperate, dar în decursul a foarte mulți ani”, au spus acestea.
Conform surselor citate, situația multor companii de stat reprezintă un alt motiv pentru care se va recurge la amnistie fiscală.
„Sînt multe companii de stat pe care nu le poți ajuta din cauza legislației europene pe tema ajutorului de stat. Așadar, decît să le închidem, pentru că vorbim de locuri de muncă, nu mai bine le ajutăm?”, au precizat sursele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *