Evoluţia demografică în luna ianuarie 2018, la nivelul judeţului Călăraşi

 

Evoluţia demografică în luna ianuarie 2018, la nivelul judeţului Călăraşi

Luna ianuarie 2018, comparativ cu luna precedentă, a  fost  caracterizată de creşterea numărului născuţilor-vii, al deceselor sub 1 an şi al căsătoriilor şi de scăderea numărului deceselor generale şi al divorţurilor.

În luna ianuarie 2018  s-au născut 239 copii, cu 35 mai mulţi comparativ cu luna precedentă.

Numărul persoanelor care  au  decedat în  luna ianuarie 2018 a fost de  390, cu 8 decese mai puţine faţă de luna anterioară.

Ca urmare a faptului că numărul născuţilor-vii a fost mai mic decât cel al deceselor, s-a înregistrat un spor natural negativ  de -151 persoane în luna ianuarie 2018.

În luna ianuarie 2018 s-au înregistrat 2 decese sub 1 an .

Comparativ cu luna ianuarie 2017, în luna ianuarie 2018 a crescut numărul născuţilor-vii cu 17 şi a scăzut numărul deceselor generale cu 87. Numărul deceselor sub 1 an a fost mai mic cu 7.

 

 

 

Evoluţia demografică în luna ianuarie 2018, la nivelul judeţului Călăraşi

Nupţialitate şi divorţialitate

           În  luna ianuarie 2018, la oficiile de stare civilă s-au înregistrat  59 căsătorii,  mai multe cu 3 comparativ cu luna precedentă şi 7 divorţuri, cu 38 mai puţine comparativ cu luna decembrie 2017.

Comparativ cu aceeaşi perioada a anului precedent, în luna ianuarie 2018, s-au înregistrat cu 10 căsătorii mai multe, numărul divorţurilor menţinându-se la acelaşi nivel.

 

 

Informaţii suplimentare:

Născut-viu – este produsul concepţiei, expulzat sau extras complet din corpul mamei, independent de durata sarcinii şi care, după această separare, prezintă un semn de viaţă (respiraţie, activitate cardiacă, pulsaţii ale cordonului ombilical sau contracţii musculare dependente de voinţă).

Decedat – persoana căreia i-au încetat definitiv funcţiile vitale după trecerea unui timp oarecare de la naştere.

Căsătoria reprezintă uniunea liber consimţită între un barbat şi o femeie, încheiată în condiţiile legii.

Divorţul reprezintă desfacerea unei căsătorii încheiate legal, printr-o hotărâre definitivă a instanţei judecătoreşti, a ofiţerului de stare civilă sau a unui notar public. Datele se referă la cererile de divorţ pentru care desfacerea căsătoriei a fost admisă.

Sporul natural reprezintă diferenţa dintre numărul născuţilor-vii şi numărul persoanelor decedate, în perioada de referinţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *