Directorul ANAF: „Ne-am săturat să vedem Antifrauda alergând după un vânzător de covrigi”

Președintele ANAF, Lucian Heiuș

Direcția Antifraudă a ANAF a controlat în această săptămână sute de depozite de legume și fructe care importă marfă inclusiv din afara Uniunii Europene. De asemenea, vineri, inspectorii se află în controale la balastiere.
Noul președinte al ANAF, Lucian Heiuș, a prezentat vineri primele rezultate ale acestor controale naționale:
„Mi se pare normal să mă duc acolo unde vin tirurile noaptea, dimineața sunt gata vândute, n-a venit nimeni să-i controleze, nu mai face nicio factură fiscală și acolo s-au dus toți inspectorii fiscali din toată țara și au fost verificați 294 de contribuabili. S-au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 1.348.100 amenzi și confiscări iar azi, în toată țara, echipele de Antifraudă s-au dus la balastiere. Probabil că fiecare dintre dumneavoastră ați avut un vecin care i-a trebuit o mașină de nisip sau de pietriș, l-a sunat pe nea Gheorghe, i-a venit cu mașina, i-a dat banii, n-a primit o chitanță, o factură, n-a primit nimic.”
Lucian Heiuș spune că de acum înainte Fiscul va merge în control la marii evazioniști din industria tutunului, combustibililor, importurilor de legume și fructe și mai puțin la micii comercianți:
„Recunosc că resursele ANAF-ului sunt limitate și de aceea trebuie să redirecționăm controalele acolo unde este marea evaziune fiscală. Parcă ne-am săturat toți să vedem Antifrauda alergând după un comerciant care vinde și el un suc și doi covrigi la colțul străzii, acest lucru nu trebuie să se mai întâmple.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *