Control ANAF la Lukoil: Impozit suplimentar de peste 10 milioane de euro aplicat companiei

Profiturile obținute de compania rusă Lukoil în România au fost luate la puricat de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF).
Astfel, inspectorii ANAF au decis să aplice companiei Lukoil un impozit suplimentar de peste 10 milioane de euro, pentru profiturile din anul 2021.

ANAF i-a emis decizie de impunere gigantului petrolier rus Lukoil, în urma unei inspecții fiscale, solicitându-i să plătească impozit suplimentar în sumă totală de peste 50 de milioane de lei pe profituri obținute în 2021, din operațiuni din România de vânzare de produse petroliere, inclusiv la export.

Conform sursei citate, soarta principalelor business-uri ale gigantului rus Lukoil în România, cel de rafinare și cel de distribuție carburanți, depinde de posibilitatea importului de materie primă prin intermediul terminalului Caspian Pipeline Consortium (CPC) din portul rusesc Novorosisk, scutit de la sancțiunile UE, terminal prin care este alimentată și cea mai importantă rafinărie din România, Petromidia, deținută de grupul kazah KMG.

Potrivit informațiilor apărute în spațiul public la începutul anului 2023, Lukoil ar putea vinde afacerea din România și pe cea din Republica Moldova. Unul dintre cumpărătorii vehiculați este Shell.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *