Bugetul va fi aprobat abia în februarie, pentru că atunci se încheie vacanţa parlamentară

Marius Budai: Bugetul va fi aprobat abia în februarie, pentru că atunci se încheie vacanţa parlamentară

Bugetul va fi aprobat în februarie, însă nu se pune problema să nu se plătească pensiile şi salariile, în cazul în care aprobarea acestuia va întîrzia, a declarat ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius Budăi.

„Eu cred ca vom avea buget imediat în februarie. (…) Pînă la urmă trebuie sa intrăm în normalitate şi dacă dumnealui (preşedintele Klaus Iohannis, n.r.) respectă ceea ce a spus de multe ori, că măcar pe această perioadă de 6 luni să avem consens, cred că va promova şi bugetul. Noi ne dorim să-l aprobăm cît mai rapid“, a spus ministrul Muncii, citat de Agerpres.

De asemenea, întrebat dacă, în caz că nu s-ar aproba prea curînd, există riscul să nu se plătească pensiile şi salariile şeful de la Muncă a răspuns că „sub nicio formă“.

„Eu condamn clar astfel de declaraţii. (Vreau) să mă uit direct în ochii oamenilor să le spun aşa: noi nu sîntem cei care tăiem ci sîntem cei care dăm. Şi misiunea noastră principală atîta timp cît sîntem le guvernare este de a aduce mai mulţi bani în buzunarele românilor. Dacă ni s-a atacat la Curtea Constituţională Legea pensiilor am pus în Ordonanţa de Urgenţă majorarea punctului de pensie pentru a linişti pensionarii şi pentru a arăta că ne ducem misiunea la capăt. Misiune noastră principală asta va rămîne: mai mulţi bani în buzunarele românilor şi de asta ne vom ţine“, a mai afirmat Budăi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *