Angajatorii vor plăti o „taxă de solidaritate“, care va fi „de 2%“

Angajatorii vor plăti o „taxă de solidaritate“, care va fi „de 2%“

Angajatorii vor plăti o „taxă de solidaritate“, care va fi „de 2%“, a anunţat ministrul Finanţelor Publice, Ionuţ Mişa, care a precizat că taxa ar urma să fie introdusă de anul viitor.

Pe de altă parte, ministrul a anunţat că eliminarea impozitului pentru veniturile sub 2.000 de lei brut va fi amînată.„Va mai fi o taxă de 2% care va reveni angajatorului“, a anunţat Mişa. Ulterior, el a spus că este o taxă prevăzută la nivelul Comisiei Europene, care se aplică şi în sistemul de stat, şi în mediul privat. „Există o directivă europeană care ne obligă să aplicăm un anumit procent fondurilor de salarii“, a precizat ministrul Finanţelor, spunînd că această taxă nu poate fi eliminată sau comasată cu alte categorii de contribuţii. Deşi e pusă sub pălăria generoasă a termenului „solidaritate“, noua dare are mai degrabă un efect subversiv de a băga „zîzanie“ între firme şi angajaţi.

Ministrul Finanţelor a mai anunţat că impozitul pe venit va fi de 10% pentru toate persoanele, inclusiv pentru cei cu salarii de sub 2.000 de lei. „Scăderea de la 16% la 10% va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2018 pentru absolut toate veniturile“, a precizat Mişa. În ceea ce priveşte impozitul zero pentru salariile mai mici de 2.000 de lei, Ionuţ Mişa a răspuns: „Această măsură nu va fi implementată“.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *