ANAF: Ultimatum privind Declarația 200 până joi, 25 mai

ANAF: Ultimatum privind Declarația 200 până joi, 25 mai

Autoritatea Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a dat termen până joi românilor care trebuie să depună declarația 200.

 

Termenul limită pentru românii care au obținut alte venituri, din activități independente, variate, trebuie să declare asta până joi, 25 mai.

Românii care obțin venituri de altă natură decât cea salarială și nu trimit la Fisc declarația 200 riscă amenzi de până la 500 de lei.

În această situație se află sute de mii de români, conform datelor furnizate de ANAF. Este vorba despre venituri obținute din activități independente, activități agricole pentru care venitul net e stabilit în sistem real, piscicultură, silvicultură, transferul titlurilor de valoare și operațiuni cu instrumente financiare sau jocuri de noroc.

Pe baza declarației 200 pe care românii trebuie să o depună până joi, Fiscul va regulariza impozitul pe venit și contribuțiile soeciale. Vor fi comunicate astfel veniturile și cheltuielile deductibile efectuate în anul fiscat anterior, pe fiecare sursă de venit, se arată în hotărârea ANAF.

Declarația 200 poate fi descărcată de pe site-ul ANAF. Important de menționat este faptul că aceste cheltuieli deductibile nu cuprind contribuțiile sociale obligatorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *