ANAF a colectat 214,9 miliarde de lei în 2017, cu 7,8% în plus

ANAF a colectat 214,9 miliarde de lei în 2017, cu 7,8% în plus

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) anunţă, într-un comunicat că planul de încasări pentru 2017 a fost de 214,3 miliarde de lei şi, conform datelor din trezorerie, s-au încasat 214,9 miliarde de lei.
“Această sumă reprezintă cea mai mare încasare anuală realizată de ANAF din 2003, anul înfiinţării instituţiei, pînă în prezent. Prin comparaţie, în anul 2017 s-a încasat cu 15,5 miliarde de lei (7,8%) mai mult decît în anul 2016”, se arată în comunicat.

Potrivit ANAF, realizarea planului de colectare a fost posibilă „prin implementarea unor măsuri de îmbunătăţire a conformării voluntare, care au determinat o creştere anuală progresivă şi susţinută a ratei de colectare şi echilibrarea veniturilor bugetului general consolidat”.

“Liniile generale de acţiune au vizat verificarea cu prioritate a contribuabililor cu potenţial ridicat de evaziune şi fraudă fiscală, precum şi monitorizarea şi intervenţia operativă în domeniile cu grad ridicat de risc la evaziunea fiscală (produse accizabile, achiziţii intracomunitare, operaţiuni de import/export). De asemenea, au fost desfăşurate controale inopinate şi acţiuni specifice pentru controlul activităţilor sezoniere şi acţiuni tematice de control desfăşurate în colaborare cu alte instituţii”, menţionează ANAF.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *