A fost eliminat pragul de 5% pentru finanţările primite în sport de la autorităţile locale

A fost eliminat pragul de 5% pentru finanţările primite în sport de la autorităţile locale

Legea Sportului a fost modificată, iar printre noile prevederi se află şi înlăturarea pragului de 5% care limita finanţările primite din partea autorităţilor locale. Ordonanţa de urgenţă a Guvernului privind modificarea şi completarea Legii educaţiei fizice şi sportului a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis.

„Federaţia Română de Fotbal a început încă din 2015 demersurile de modificare a Legii educaţiei fizice şi sportului nr. 69/2000, în sensul de a crea noi mecanisme de finanţare a sportului. În principal, FRF a solicitat clarificarea modului în care autorităţile locale pot finanţa sportul şi cuantumul în care o pot face. O serie de proiecte de dezvoltare sportivă au fost suspendate sau chiar anulate din cauza ambiguitpţii legislaţei şi acest lucru a fost reclamat şi de către autorităţi şi de către beneficiari – cluburile sportive.

Întrucît numeroase cluburi au comunicat în mod oficial că impunerea unui prag de 5% limitează în fapt finanţările primite din partea autorităţilor locale, existînd situaţii în care cluburile primesc mai puţin bani, şi în vederea respectării principiului autonomiei locale, în noua Ordonanţă pragul de 5% a fost înlăturat, pentru a încuraja autorităţile locale sî sprijine cît mai mult sportul”, se arată în comunicatul publicat de Federaţia Română de Fotbal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *