România, printre cele mai religioase ţări din lume

România, printre cele mai religioase ţări din lume

Gallup International a realizat la sfîrşitul anului 2016 un sondaj pe diverse teme, în care respondenţii au fost întrebaţi şi dacă sînt sau nu persoane religioase, 89% dintre români spunînd că sînt religioşi.
Potrivit studiului publicat recent mai mult de jumătate din populaţia planetei se declară religioasă.
Studiul, la care au participat 66.000 de persoane din 68 de ţări, arată că 62% dintre respondenţi se consideră religioşi, 25% nu se consideră religioşi şi 9% spun că sînt atei. 74% din populaţia planetei crede că avem suflet, 71% dintre pămînteni cred în Dumnezeu şi 56% cred în Rai în timp ce 54% cred în viaţa de după moarte, iar puţin sub jumătate (49%) în existenţa iadului.
România se numără printre cele mai religioase ţări din lume, 89% dintre români declarînd că sînt religioşi. Thailanda este cea mai religioasă ţară, aproape întreaga populaţie (98%) spunînd că este religioasă. Alături de Thailanda, ţările care se remarcă ca fiind cele mai religioase sînt Nigeria (97%), Kosovo, India, Ghana, Coasta de Fildeş, Papua Noua Guinee (toate cu 94%), Fiji (92%), Armenia (92%) și Filipine (90%).
China este ţara cel mai puţin religioasă – 7 din 10 chinezi spun că sînt atei (67%), de peste două ori procentul găsit în orice altă ţară. 23% dintre chinezi se definesc ca non-religioşi şi doar 9% dintre aceştia se declară persoane religioase. După China, printre ţările cel mai puţin religioase se află Suedia, Cehia şi Regatul Unit cu 7 din 10 persoane care au declarat că sînt atei sau non-religioşi (18% şi 55% în Suedia, 25% şi 47% în Cehia, 11 % şi 58% în Regatul Unit). În România 3% dintre cetăţeni se declară atei, în timp ce 6% au răspuns că nu sînt religioşi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *