Programul Rabla pentru electrocasnice

Programul Rabla pentru electrocasnice

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, propune un program Rabla pentru electrocasnice, argumentînd că cetăţenii vor să scape de produsele vechi, însă nu ştiu unde să le ducă. Gavrilescu a precizat că „se simte nevoia” unui astfel de proiect.

„Acum o săptămînă a avut loc o întîlnire la Ministerul Mediului cu cei mai mari producători de electrocasnice din România, cu care am purtat discuţii despre cum să începem să repornim motoarele pentru marea debarasare şi nu numai, chiar să creăm un program «Rabla pentru electrocasnice» pentru că românul doreşte să scape de ele, dar nu ştie la ora actuală unde să se ducă. Îi este greu să se ducă cu el la colţul străzii, dar un program integrat, un program larg la care să participe şi importatorii, se simte nevoia. Plus că trebuie şi noi să ne aliniem la tot ce înseamnă utilaj şi aparatură care să nu polueze“, a declarat marţi Graţiela Gavrilescu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Ministrul Mediului nu a dat, însă, mai multe detalii despre acest proiect. În ultimii ani au avut loc o serie de campanii de colectare şi gestionare a deşeurilor, inclusiv a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEE), derulate de asociaţiile colective de profil.

Începînd cu 1 ianuarie 2016, potrivit legislaţiei naţionale care transpune Directiva privind deşeurile de echipamente electrice, producătorii din România au de îndeplinit o ţintă clară de colectare de 40%, procentajul urmînd să crească pînă la 65%, în 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *