ITM Călărași: Acțiune pentru prevenirea și respectarea securității și sănătății în muncă

Inspectoratul Teritorial de Muncă Călăraşi

În perioada aprilie – noiembrie 2017 s-a desfăşurat acţiunea de inspecţii privind verificarea măsurilor stabilite prin procesele verbale de cercetare a evenimentelor  produse pe raza judeţului Călăraşi.

Grupul ţintă al acţiunii au fost angajatori din judeţul Călăraşi care au înregistrat în ultimii cinci ani accidente de muncă (mortale, colective, cu invaliditate şi accidente cu un număr mare de zile cu incapacitate temporară de muncă).

Obiectivul general al acţiunii l-a constituit creşterea gradului de conştientizare al angajatorilor şi al lucrătorilor din unităţile din grupul ţintă în ceea ce priveşte necesitatea respectării prevederilor legale referitoare la securitatea şi sănătatea în muncă pentru eliminarea/diminuarea accidentelor de muncă şi promovarea stării de bine la locul de muncă, cu consecinţe benefice în plan social şi profesional.

Acţiunea a cuprins 2 etape:

-prima etapă s-a desfăşurat în lunile aprilie-mai 2017, şi a constat în informarea partenerilor sociali din unităţile ce au înregistrat accidente de muncă în ultimii cinci ani despre modul de derulare a acţiunii şi tematica abordată, la întâlnirea organizată de ITM Călăraşi au participat 15 agenţi economici.

-a doua etapa a constat în verificarea prin acţiuni de control la angajatori a modului de realizare a măsurilor dispuse prin procesele verbale întocmite cu ocazia cercetării evenimentelor. În etapa a doua a acţiunii, desfăşurată în perioada iunie – noiembrie 2017, au fost controlaţi un număr de 24 agenţi economici, iar în urma controalelor s-a constatat că măsurile dispuse în procesele verbale de cercetare a evenimentelor au fost rezolvate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *