Gratuitatea transportului cu trenul pentru studenţi este nelegală

Gratuitatea transportului cu trenul pentru studenţi este nelegală

Transportatorii au trimis o scrisoare deschisă către Ministerul Finanţelor prin care îşi exprimă nemulţumirile cu privire la transportul gratuit al studenţilor care călătoresc cu trenul, măsură pe care o consideră discriminatorie. Prin urmare, ei cer Ministerului Finanţelor să explice acordarea subvenţiilor pentru această facilitate. Scrisoarea deschisă a fost trimisă, ieri, de Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) printr-o o adresă la Ministerul Finanţelor pentru lămuriri cu privire la modul de acordare a subvenţiilor şi decontarea biletelor pentru transportul feroviar al studenţilor.

„Dorim să se facă publice datele unui control referitor la gratuitatea oferită studenţilor. Considerăm că această gratuitate este nelegală şi se aplică discriminatoriu, doar transportului pe calea ferată, atît pentru CFR Călători, cît şi pentru operatorii privaţi, excluzînd, însă, transportul rutier sau naval, deşi sînt zone din ţară în care studenţii nu ar putea ajunge cu trenul. Considerăm, aşadar, că strategia lansată la începutul acestui an are scop politic, targetul fiind susţinerea anumitor categorii de transportatori şi obţinerea de avantaje băneşti din banii publici”, potrivit documentului citat.

COTAR cere ca Ministerul Finanţelor să comunice cînd a fost efectuat ultimul control de la Direcţia Generală Antifraudă Fiscală sau ANAF, Direcţia Control, ori Curtea de Conturi, la companiile de transport feroviar care primesc subvenţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *