Dăncilă: România va vota împotriva Codruţei Kovesi la Parchetul European

Premier Viorica Dăncilă

UPDATE: În ciuda mandatului dat de premierul Dăncilă, reprezentanta României la Uniunea Europeană, ambasadorul Luminița Odobescu, a votat pentru numirea Laurei Codruța Kovesi la conducerea parchetului european, la cererea președintelui Klaus Iohannis, conform Digi24. Votul pozitiv dat de ambasadorul român a venit după ce aseară premierul Viorica Dăncilă declarase că Luminița Odobescu va vota împotriva, pentru că Laura Kodruţa Kovesi ,,nu are susţinerea României,, .

____________________________________________

Viorica Dăncilă a declarat aseară că PSD nu susţine un mandat pentru Laura Codruţa Kovesi în funcţia de procuror european, pentru că atunci „când exista suspiciuni”, trebuie mai întâi să se lămurească situaţia, făcând referire la dosarul deschis de Secţia Specială pe numele fostului procuror-şef al DNA. În consecinţă, spune doamna Dăncilă, şi România va vota la Bruxelles împotriva lui Kovesi.
Premierul a precizat că Luminiţa Odobescu, ambasadorul României la Uniunea Europeană, va vota împotriva numirii Codruţei Kovesi. Consiliul Uniunii Europene ar putea decide chiar astăzi dacă o acceptă pe Laura Codruţa Kovesi la şefia Parchetului European. Pe de altă parte, Viorica Dancilă a cerut revocarea din funcţie a ministrului PSD al Justiţiei Ana Birchall tocmai pentru că a susţinut desfiinţarea Secţiei Speciale, secţie inventată de Dragnea doar ca replică în lupta PSD cu DNA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *