Ce e bine și ce nu e bine să faci a doua zi de Crăciun

Ce e bine și ce nu e bine să faci a doua zi de Crăciun

Superstițioșii avertizează că în această zi, este interzis sa bîrfești, să înjuri, să uneltești împotriva celorlalți. Cei care se răzbună sau doresc să își încheie socotelile cu cei din jur astăzi vor suferi pierderi majore.

A doua de Crăciun, nu e bine să speli haine, pentru că apa vărsată pe rufe va fi folosită la vindecarea rănilor cu care te vei alege peste an. De asemenea, e o zi în care nu se muncește. Oamenii care muncesc în ziua când e cinstită Fecioara Maria nu vor mai avea nicio zi liberă tot anul.

A doua zi de Crăciun nu se face curat și nu se generează nici un fel de conflicte sau tensiuni. Mai mult, păstrarea armoniei şi păcii trebuie să fie principala ocupaţie în această zi. Participarea la slujba dedicată zilei este foarte preţioasă pentru sufletul fiecăruia.

Tot pe 26 decembrie, în a doua zi de Crăciun, oamenii se duc “cu colacul” la naşi. Colacul tradiţional constă din şapte pîini, două sticle cu ţuică, trei sticle de vin, un cocoş, trei pui, o coastă de porc şi şapte coţi de trandafiri (cîrnaţi) sau alte mărunţişuri. Cînd ajung la casa naşului, finul sărută mîna naşei şi de trei ori se îmbrăţişează cu naşul şi spune „De la noi puţin, de la Dumnezeu mult!“.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *