Anul Nou chinezesc se află sub semnul Porcului de Pământ, simbol al bunăstării

Anul Nou chinezesc se află sub semnul Porcului de Pământ, simbol al bunăstării

2019 este anul Porcului de Pământ în zodiacul chinezesc, considerat de astrologii chinezi o perioadă bună pentru a face bani şi pentru a investi, dar şi un an plin de bucurie, prietenie şi iubire pentru toate semnele zodiacului. Chinezii consideră că porcul este un animal care atrage succesul în toate aspectele vieţii. Însă, conform previziunilor unui faimos ghicitor din Hong Kong, lumea ar trebui să se pregătească de tulburări, instabilitate şi o importantă încetinire economică în Anul Porcului, care începe astăzi, 5 februarie 2019.

Anul Porcului va aduce un declin al creşterii economice
Optimistul An al Cocoşului de Foc, din urmă cu doi ani, marcat de o creştere economică, a fost urmat de Anul Câinelui de Pământ care a început să îngroape flăcările optimismului, iar acum, Anul Porcului de Pământ va „pune capăt” definitiv acestei tendinţe, susţine maestrul feng-shui Raymond Lo. Anul Porcului va aduce un declin al creşterii economice, ceea ce va conduce la un regres pe termen lung al pieţei bursiere şi la o criză economică. Anul trecut, Lo a prevăzut conflicte în relaţiile internaţionale, dar şi o încetinire economică. În 2018, China şi Statele Unite au început un război comercial care, potrivit estimărilor, va contribui la încetinirea economiei mondiale în 2019. Relaţiile internaţionale vor fi mai bune anul acesta, însă doar în aparenţă. Un „curent subteran marcat de pericol, tulburări şi înşelătorie“ va însoţi aparenta pace şi relaxare în afacerile internaţionale, susţine Lo.

Tulburările se întrevăd la orizont
Tulburările se întrevăd la orizont, avertizează prezicătorul. Cel mai recent An al Porcului, din urmă cu 60 de ani, a fost o perioadă marcată de escaladarea Războiului din Vietnam, dar şi de revolta tibetană care a dus la fuga lui Dalai Lama în India. Totodată, în urmă cu 120 de ani, în China a avut loc Răscoala Boxerilor, alimentată de sentimente ostile faţă de străini. Potrivit estimărilor, Anul Porcului ar aduce dezastre naturale, precum cutremure şi alunecări de teren, dar şi diverse accidente în trafic, atât pe căile rutiere, cât şi pe cele maritime şi aeriene. Persoanele născute în anii Porcului şi Şarpelui ar putea fi urmărite de ghinion, însă se pot proteja purtând un pandantiv cu tigru, care „distrage“ Porcul, potrivit lui Lo.

O perioadă de bun augur pentru investiţii şi îmbogăţire
Astrologii chinezi consideră Anul Porcului de Pământ o perioadă de bun augur pentru investiţii şi îmbogăţire. De asemenea, noul an va fi unul al bucuriei, al virilităţii şi al iubirii pentru toate semnele zodiacului, pentru că porcul atrage succesul în toate aspectele vieţii. Yang Xiu, antropolog: „Porcul este un animal foarte important din şeptel. Pe lângă faptul că-l mâncăm, porcul are şi o simbolistică bogată. În folclor, imaginea lui durdulie, rotunjimile lui sunt asociate cu bogaţia şi abundenţa“. Chinezii apreciază porcul pentru că simbolizează norocul, cinstea şi prosperitatea, fiind şi un semn al virilităţii, acesta fiind motivul pentru care imagini simbolizând porci pot fi găsite în dormitoarele celor care încearcă să facă copii.

Sănătatea, un punct slab în anul Porcului de Pământ
Semnul Porcului, cel de al 12-lea semn din zodiacul chinezesc, este asociat cu orele înaintate ale serii, şi anume cu intervalul de la ora 21 la ora 23. În termeni de yin şi yang, Porcul este yin, ca atare este asociat cu lucrurile materiale, cu banii, averea, confortul, cariera şi relaţiile, ceea ce este de bun augur în acest an. În schimb, sunt mai slab influenţate dragostea, sănătatea, visurile, dorinţele, aspiraţiile ideologice, liniştea sufletească şi armonia dintre conştient şi subconţtient. Astrologii chinezi spun că Porcul este o zodie robustă, plină de vitalitate şi cu o sănătate bună. Se nasc suficient de puternici, ceea ce îi face să aibă mare încredere în energia şi forţa corpului lor. De aici, însă, apar şi problemele. Fiind convinşi că sunt rezistenţi în faţa bolilor, nativii Porci îşi neglijează sănătatea, trec cu vederea simptomele stranii care ar putea anunţa o boală şi ajung prea târziu la un consult medical. Pe de altă parte, zodia Porcului înseamnă o viaţă agitată, multe proiecte, multă muncă, responsabilităţi pe care şi le asumă singuri. De multe ori se complică atunci când nu e cazul, sunt tensionaţi şi nu termină nimic la timp. Iar aceste lucruri se reflectă asupra sănătăţii şi echilibrului interior.

Afecţiuni frecvente în anul Porcului
Conform prezicerilor astrologilor chinezi, sănătatea poate fi un aspect delicat pentru mulţi nativi, mai ales pentru cei care nu sunt neapărat compatibili cu Porcul precum Şarpele şi Maimuţa sau pentru cei care au prea puţine lucruri în comun cu această zodie precum Câinele, Cocoşul sau Dragonul. În anul Porcului de Pământ trebuie să fim atenţi la următoarele aspecte care ne-ar putea influenţa sănătatea:
• Oboseala, lipsa somnului, orele pierdute;
• Schimbarea anotimpurilor, perioadele ploioase şi reci;
• Pierderea banilor;
• Schimbarea locului de muncă;
• Înlocuirea dietei obişnuite cu un meniu bogat în grăsimi şi dulciuri;
• Călătoriile obositoare pe perioade lungi de timp.
Toţi aceşti factori pot favoriza mai mult decât în alţi ani apariţia unor afecţiuni, de la cele sezoniere cum sunt virozele, la boli de piele, probleme cu inima şi tensiunea, inflamaţii ale articulaţiilor, dureri de spate şi dureri ale membrelor inferioare. Tot în acest an, suntem mai vulnerabili la microbi şi bacterii pe care le putem lua din locurile publice precum băile, piscinele, barurile şi restaurantele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *