Premierul Viorica Dăncilă solicită amânarea începerii şcolii până pe data de 16 septembrie

Premierul Viorica Dăncilă solicită amânarea începerii şcolii până pe data de 16 septembrie

Federaţia Elevilor din România (FER), o organizaţie din care fac parte Asociaţiile Elevilor din Constanţa, Bacău, Maramureş, Călăraşi, Vâlcea, Bucureşti şi Ilfov consideră că solicitarea făcută de Viorica Dăncilă, în cadrul şedinţei de Guvern de miercuri, de amânare a începerii şcolii până pe data de 16 septembrie, „ca fiind una absurdă şi lansată cu total dezinteres faţă de elevii din întreaga ţară”.

De asemenea, asociaţiile elevilor susţin că din cauza volumului mare de programă ce trebuie predată, amânarea începerii şcolii va duce la extinderea perioadei de predare până pe la jumătatea lunii iunie, „fapt ce poate afecta considerabil capacitatea elevilor de a absorbi informaţia, datorită temperaturilor ridicate”.

În plus, elevii menţionează şi faptul că începerea şcolii pe 9 septembrie a fost o măsură de compromis, solicitarea iniţială fiind ca aceasta să înceapă pe 1 septembrie, la fel cum se întâmplă în multe state europene, „România stând printre ultimele locuri la numărul de zile de şcoală, conform comisiei europene”.

Federaţia Elevilor îi solicită ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, să respingă propunerea premierului Viorica Dăncilă şi să ia în considerare începerea anului şcolar la 1 septembrie.

Premierul Viorica Dăncilă i-a cerut, miercuri, ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, să analizeze posibilitatea începerii anului şcolar pe 16 septembrie. Iniţial, ministrul Educaţiei stabilise, prin ordin guvernamental, începerea şcolii pe data de 9 septembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *