Înscrierile elevilor la ora de Religie nu se mai fac anual

Înscrierile elevilor la ora de Religie nu se mai fac anual

Părinţii care vor ca cei mici să faca oră de Religie la şcoală depun o cerere care este valabilă pe toata perioada de şcolarizare sau pînă cînd îşi schimbă opţiunea
Înscrierea la ora de Religie a elevilor care vor să urmeze această disciplină se face o dată, pentru toată perioada de şcolarizare sau pînă la schimbarea opţiunii, şi nu anual ca pînă acum. Modificarea a fost făcută de ministrul Educaţiei, Valentin Popa.

După ce Curtea Constituţională a decis că Religia nu mai este obligatorie în şcoli, s-a iscat o adevărată dezbatere referitoare la modul de înscriere a elevilor la această materie. Ministerul a decis în 2015 că cei care vor se înscriu anual, însă Patriarhia Bisericii Ortodoxe Române (BOR) a contrazis atunci Ministerul şi a spus că „înscrierea la ora de Religie se face o singură dată şi este valabilă permanent pînă la o eventuala schimbare a opţiunii“.

Adică exact modificarea operată acum de ministru. Ministerul Educaţiei a publicat luni în Monitorul Oficial Ordinul nr. 3.218 din 16 februarie 2018 pentru modificarea Metodologiei de organizare a predării disciplinei Religie în învăţămîntul preuniversitar.

Conform noii metodologii, părinţii care vor ca cei mici să faca oră de Religie la şcoală depun o cerere care este valabilă pe toata perioada de şcolarizare sau pînă cînd îşi schimbă opţiunea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *