Cannes 2018: Lungmetrajul „Shoplifters”, de Kore-Eda Hirokazu, recompensat cu trofeul Palme d’Or

Cannes 2018: Lungmetrajul „Shoplifters”, de Kore-Eda Hirokazu, recompensat cu trofeul Palme d’Or

Lungmetrajul „Shoplifters”, de Kore-Eda Hirokazu, a fost recompensat sîmbătă cu trofeul Palme d’Or, la gala de închidere a celei de-a 71-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes.

„Shoplifters” a fost unul dintre cele 21 de filme selectate în competiţia oficială.
În 2018, cineastul japonez s-a aflat pentru a şaptea oară în competiţie la Cannes, unde a mai fost premiat în 2013, pentru „Like father, like son” (premiul juriului şi menţiune specială a juriului ecumenic).
„Shoplifters” spune povestea lui Osamu, care dă spargeri împreună cu fiul lui. După o lovitură ei întîlnesc o fetiţă, pe care soţia lui Osamu decide să o îngrijească.

În competiţia oficială din acest an a Festivalului de Film de la Cannes au fost proiectate 21 de lungmetraje din ţări precum Franţa, Statele Unite, Iran, Rusia şi China.
Printre regizorii care au concurat pentru trofeul Palme d’Or s-au numărat Jean-Luc Godard, Spike Lee, Asghar Farhadi, Kirill Serebrennikov şi Jafar Panahi.

Juriul competiţiei oficiale a fost format din Cate Blanchett (preşedinte), Ava DuVernay, Denis Villeneuve, Kristen Stewart, Léa Seydoux, Chang Chen, Robert Guédiguian, Khadja Nin şi Andrey Zvyagintsev.
Blanchett a spus că alegerea a fost „una prea dificilă” pentru juriul format din „oameni minunaţi” pe care l-a condus.
În 2017, cîştigătorul a fost lungmetrajul „The Square” al cineastului suedez Ruben Ostlund.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *