Termen prelungit până înainte de Crăciun pentru programul Rabla

Termen prelungit până înainte de Crăciun pentru programul Rabla
Termen prelungit până înainte de Crăciun pentru programul Rabla

Persoanele fizice și juridice mai pot aplica în cadrul Programelor Rabla Clasic și Rabla Plus pînă pe data de 20 decembrie, inclusiv, după ce Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a anunțat, prelungirea termenului-limită. În cadrul Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto național (Rabla Clasic), valabilitatea Notei de înscriere este de 120 de zile, fără a depăși data de 27 decembrie 2016, iar pentru Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante și eficiente din punct de vedere energetic (Rabla Plus), valabilitatea Notei de înscriere nu va depăși data de 27 decembrie 2016. De asemenea, data stabilită pentru depunerea ultimei cereri de decontare în cadrul ambelor programe este tot 27 decembrie.
În plus, a fost introdusă posibilitatea prelungirii pînă la data de 31 mai 2017 a valabilității contractelor de finanțare nerambursabilă încheiate de producătorii validați cu AFM, precum și posibilitatea depunerii a două cereri de decontare în cursul lunii decembrie 2016, respectiv în data de 15 decembrie și în data de 27 decembrie. AFM precizează că producătorii validați care doresc să beneficieze de prelungirea valabilității contractelor pentru finanțare nerambursabilă și modificarea termenelor pentru depunerea cererilor de decontare sînt invitați la sediul Administrației pentru semnarea actelor adiționale pe 15 decembrie, între orele 9:00 — 16:00. „Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto național” (Programul “Rabla”) pentru persoanele fizice a fost lansat pe 14 iunie 2016. Pentru acest an, bugetul alocat inițial celor două axe ale Programului Rabla a fost de 220 de milioane de lei, din care 75 de milioane de lei alocate extensiei Rabla Plus, atît pentru achiziționarea de autovehicule noi electrice și electrice hibride, cît și pentru finanțarea rețelei de stații de încărcare a acestora, potrivit AFM
Ulterior, programul a beneficiat de trei suplimentări de buget: prima în 18 iulie (cu 4.000 de tichete electronice), a doua în 12 octombrie (cu 2.000 de tichete, în valoare de 12 milioane lei) și cea de-a treia în 21 noiembrie (un plus de 3.538 de vouchere, în valoare de aproximativ 23 de milioane de lei).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *