Știri pe scurt – 25.03.2020 / Ora 18:00

Știri pe scurt

Publicarea Hotărârii nr.5 din 25.martie a Comitetului Local pentru Situații de Urgență în special a prevederii ca Spitalul Municipal Oltenița va fi transformat în spital pentru tratarea cazurilor de COVID-19, primarul Petre Tone spune ca ”siguranța oltenițenilor, înseamnă și siguranța mea și a familiei mele și acest lucru, acum când vorbim despre viață și despre moarte, nu poate face obiectul niciunei negocieri, motiv pentru care dacă ar fi fost să decid doar eu, în calitate de primar a ecestei localități raspunsul ar fi fost unul singur…și acela ar fi fost NU. Dar acum când ne aflăm într-un moment excepțional și țara e condusă prin ORDONANȚE MILITARE trebuie să ne supunem hotărârilor celor care gestionează managementul ecestui tip de risc și anume GUVERNULUI ROMÂNIEI. Trebuie să ne supunem, dar nu oricum și nu necondiționat. Nu vom permite ca cineva să ne trimită pe front la război fără pușcă și cască de protecție, deci nu vom permite această transformare până când nu se realizează încadrarea cu personal specializat, dotarea cu aparatură, echipamente de protecție și medicamente.

*

Fumatul, consumul de alcool, starea generală de sănătate precară – cercetătorii spun că sunt o parte din factorii care ar putea explica de ce coronavirusul ucide mai mulți bărbați decât femei.
Chiar dacă datele obţinute în timp real nu sunt foarte exacte, specialiştii spun că sunt suficiente pentru a confirma că bărbaţii prezintă un risc mai mare de deces din cauza COVID-19. În funcţie de ţară, procentul poate fi cu 10%, 50% ori chiar 90% mai mare decât al femeilor, spune Sarah Hawkes, profesor la University Collage London.

*

Interzicerea muncii în birouri și în spații centralizate nu reprezintă doar o precauție împotriva COVID-19, ci o măsură esențială pentru a preveni răspândirea virusului, în condițiile în care și o singură suprafață infectată poate duce la compromiterea sănătății tuturor angajaților.
Procesul e simplu și ușor de recunoscut – la fiecare început de anotimp, virusurile, bacteriile sau alte tipuri de astfel de patogeni încep să se activeze. Este nevoie de o singură persoană care să vină la birou cu o tuse sau un strănut pentru a împrăștia microbul spre colegii săi, care îl vor răspândi și ei de la unul la celălalt dar și la familiile lor.
Proasta igienă a angajaților poate exacerba transmisia. Spațiile de acasă din care lucrează acum o mare parte dintre oameni sunt medii mult mai controlate, cu mult mai puțini oameni și suprafețe ceva mai sigure. În aceste medii, nu mai trebuie să ne facem griji că ne-am putea expune la patogenii emiși de strănutul colegilor sau de igiena deficitară de la birou.

*
COD GALBEN: Intensificări ale vântului în zona montană, în nord-estul Munteniei și pe litoral
Intensificări ale vântului în zona montană, în nord-estul Munteniei și pe litoral
În intervalul 24 martie, ora 20:00 – 26 martie, ora 10:00 vor fi intensificări ale vântului în zona montană, în nord-estul Munteniei și pe litoral, temporar. Vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 55 – 80 km/h.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *