Știri – 22.04.2020 / Ora 11:00

La nivelul județului Călărași sunt monitorizate 142 persoane aflate în autoizolare la domiciliu și 168 de persoane se află în carantină instituționalizată. 12 persoane au finalizat perioada de izolare de 14 zile și 7 persoane au ieșit din carantină. 47 de cazuri sunt confirmate pozitiv cu COVID-19, dintre care 31 au fost declarate vindecate.
La nivelul județului Giurgiu, sunt 104 cazuri confirmate cu COVID-19 (dintre care 33 – cadre medicale), 17 cazuri vindecate și externate, 158 de persoane în carantină instituționalizată și 313 persoane în autoizolare la domiciliu.
În județul Ialomița sunt 128 cazuri de COVID-19.

*

Vineri, 24 aprilie, alimentarea cu energie electrică va fi întreruptă total în localitățile Fundulea-Gară, Solacolu și Manciu, în intervalul orar 08:00 – 16:00.

*

Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu anunţă că în noaptea de miercuri spre joi cei care vor privi spre cer vor putea vedea mai multe stele căzătoare decât în mod normal. Pentru a putea vedea meteorii nu aveţi nevoie de instrumente astronomice. Trebuie doar să priviţi înspre cer, aşezaţi comod, timp de minim o oră, cândva între miezul nopţii şi răsăritul Soarelui. Nu trebuie să priviţi într-o direcţie anume, pentru că meteorii pot apărea în orice direcţie.

*

Sezonul turistic al Greciei va fi restricționat pentru o perioadă de trei luni, a declarat ministrul turismului, Haris Theoharis. El a explicat că iulie, august și septembrie vor trebui să recupereze timpul pierdut.
Cu toate acestea, el nu a exclus posibilitatea extinderii sezonului turistic până în octombrie și chiar noiembrie, cu condiția ca evoluția legatâ de coronavirus să fie bunâ. Pentru intrarea și ieșirea turiștilor în și din Grecia sunt purtate discuții comunitare pentru un așa zis „pașaport de sănătate”. Haris Theoharis a mai spus că turismul va scădea cu 50%, adăugând că Grecia nu așteaptă turiști din afara Europei. El a subliniat că Grecia păstrează avantajul de a fi o țară sigură în Mediterana, ceea ce este un element foarte pozitiv în lumina noii situații.

*

Băncile europene se pregăteasc pentru creşterea creditelor neperformante din cauza crizei coronavirusului, analiştii anticipând că vor anunţa constituirea unor provizioane de ordinul miliardelor şi revizuirea profiturilor, atunci când vor raporta rezultatele trimestriale, în următoarele două săptămâni. Vulnerabilitatea băncilor europene faţă de epidemie a fost evidenţiată în această săptămână de agenţia de rating Fitch, care a dezvăluit că a întreprins 116 acţiuni asupra ratingurilor băncilor din vestul Europei, revizuind în principal perspectivele lor la negativ.

SPORT

20 iulie este noul termen UEFA pentru comunicarea echipelor participante în competițiile europene. Noua modificare asupra termenului s-a făcut cu scopul de a se obține mai mult timp pentru finalizarea competițiilor interne. Propunerea a fost susținută și de Federația Română de Fotbal. Competițiile europene sunt programate acum să debuteze pe 28-30 iulie, partidele tur, iar manșa secundă să aibă loc în perioada 4-6 august. Un alt subiect abordat a fost cel referitor la meciurile echipelor naționale. După cum a fost comunicat deja, partidele ce trebuiau să se dispute în luna martie și luna iunie au fost amânate și se vor desfășura în toamna acestui an.

*

Federaţia Olandeză de Fotbal (KNVB) intenţionează să declare închis actualul sezon, după ce Guvernul a decis ca niciun eveniment public să nu aibă loc până la 1 septembrie. Faptul că în Olanda nu se poate juca fotbal înainte de 1 septembrie ridică numeroase provocări în plan de organizare, sportiv şi economic”, a anunţat federaţia.

*

Maratonul de la Berlin, prevăzut în perioada 26-27 septembrie, a fost amânat, ca urmare a interdicţiei de desfăşurare de evenimente publice în capitala Germaniei, din cauza pandemiei de coronavirus.

METEO

În judetul Calarasi si regiunea Muntenia, vremea se menține insorită. Temperatura maxima nu depășește valoarea de 17 grd C. Joi cerul va fi variabil cu o maximă de 18 grd C.Vântul va avea câteva intensificari dar moderate. Începe să se incălzească treptat iar valorile maxime ajung la 20 grd C. Vineri, vor fi câtiva nori sporadici iar în weekend, Sâmbătă, maxima va fi de 24 grd C. Minimele nopților se vor situa între 4-7 grd C, mai ridicate în nopțile de sâmbătă și duminică, intre 7-11 grd C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *