Sâmbătă seara ajunge în România Lumina Sfântă de la Ierusalim

Sâmbătă seara ajunge în România Lumina Sfântă de la Ierusalim

Lumina Sfîntă de la Ierusalim va fi adusă în România sîmbătă seara, cu un avion închiriat de Patriarhia Română, urmând a fi oferită credincioşilor la slujba de Înviere.
“Cu binecuvîntarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în seara zilei de sîmbătă, 7 aprilie 2018, o delegaţie a Patriarhiei Române, condusă de Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, va aduce Sfânta Lumină de la biserica Sfîntului Mormînt din Ierusalim, cu un avion special, închiriat de Patriarhie”, transmite Patriarhia Română. Lumina Sfîntă va pleca de aici și spre alte regiuni ale țării.
Sfînta Lumină va fi oferită la slujba de Înviere (orele 24.00), de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, clerului şi credincioşilor prezenţi la Catedrala Patriarhală.

“Protoieriile din Arhiepiscopia Bucureştilor şi celelalte eparhii ale Patriarhiei Române sînt invitate să trimită delegaţi la Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” din Bucureşti (salonul oficial) în seara zilei de 7 aprilie 2018, în jurul orei 18.30, pentru a primi Sfînta Lumină de la Ierusalim”, potrivit Patriarhiei.
Delegaţia BOR participă pentru a zecea dată consecutiv la slujba Sfintei Lumini de la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim.

Sfânta Lumină de la Ierusalim este considerată cea mai clară dovadă a dreptei credinţe, cea mai evidentă dintre minunile creştine care se petrec în Biserica Ortodoxă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *