Recomandări pentru petrecerile de Crăciun și Revelion

Recomandări pentru petrecerile de Crăciun și Revelion

Secretarul de stat Raed Arafat spune că autoritățile nu pot impune un număr maxim de persoane care să participe la petrecerile de Crăciun și de Revelion care au loc în casele românilor, dar recomandă ca la aceastea să fie doar cei apropiați, din familie.

„Nu este vorba de număr maxim. Mai ales în casa omului nu poți să pui un număr. Recomandabil este ca lumea să rămână în familie. Adică cei cu care oricum te întâlnești în fiecare zi, fără să porți mască, fără să te distanțezi. Adică cei apropiați, cu care stai. Asta e recomandarea, dacă vrem să evităm orice problemă. Dacă vrei să vină și alți prieteni la tine trebuie să măcar să respecți regulile, să fie lumea distanțată, care e greu în casă, știm foarte bine”, a spus Arafat, într-un interviu.

Cât privește mesele festive de Crăciun și Revelion organizate în unitățile de cazare a turiștilor, secretarul de stat atrage atenția că restaurantele hotelurilor pot funcționa la o anumită capacitate, care este determinată de incidența cazurilor de infectare cu Covid-19 în localitatea respectivă.

Sub 1,5 la mie incidență, capacitatea este la 50 %. Între 1,5 până la 3 la mie, capacitatea este de 30 %. Și peste 3 la mie, în mod normal, rămân numai cei care sunt cazați în hotel. Dar capacitatea acestor locații nu poate depăși 50 %.

Rămâne în vigoare inclusiv interdicția de a circula după ora 23.00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *