Prefecţii guvernului PSD rămân în funcţie până după alegeri

Prefecţii şi subprefecţii puşi în funcţie de către Guvernul PSD rămân pe poziţii până la finalizarea turului 2 al alegerilor prezidenţiale, a anunţat premierul Ludovic Orban. Acesta a precizat că după 24 noiembrie, Guvernul va face o analiză a activităţii prefecţilor şi subprefecţilor aflaţi acum în funcţie şi va lua măsurile de înlocuire, acolo unde acest lucru se impune. Schimbări la nivelul instituţiilor prefectului nu au fost luate până acum, pentru a nu fi afectată organizarea alegerilor, a precizat Ludovic Orban.

„Imediat după turul doi al alegerilor vom începe evaluarea prefecţilor. Unii dintre ei sunt în concediu de odihnă, alţii în concediu medical. Noi îi aşteptăm să revină la lucru”, a spus şeful Guvernului. Pe de altă parte, acesta anunţă schimbări în toate instituţiile publice şi companiile de stat unde au fost numiţi şefi „pe pile“, iar în vizor este şi Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

„Am oprit toate concursurile şi procedurile de numire în funcţie derulate pe repede înainte de fostul guvern, iar printre aceste companii este şi CNAIR, unde ministrul Cuc începuse procesul de selecţie a administratorilor şi managerilor. Vom schimba consiliul de administraţie şi managerii, iar în maxim două săptămâni, schimbăm toţi şefii de regiune (de la direcţiile regionale de drumuri şi poduri, n.r). Vom vedea dacă au fost supuşi unei proceduri de concurs pentru ocuparea funcţiei, iar unde vom simţi incapacitate şi clientelism, vom lua măsuri“, a declarat Ludovic Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *