„O ALTĂ PROVOCARE!” – proiect local de prevenire a consumului de droguri adresat elevilor de liceu din județul Călărași

„O ALTĂ PROVOCARE!” – proiect local de prevenire a consumului de droguri adresat elevilor de liceu din județul Călărași

În anul școlar 2021-2022, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Călărași, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Călărași, implementează proiectul local ”O altă provocare!”, în scopul creşterii nivelului de informare, educare şi conştientizare a populaţiei şcolare cu vârsta de 15-16 ani, în vederea neînceperii sau întârzierii debutului consumului de tutun, alcool, canabis şi noi substanţe psihoactive.

 

În perioada octombrie 2021 – iunie 2022, vor fi susținute în cadrul proiectului 30 de activităţi de informare şi educare adresate unui număr de 250 elevi din clasele a IX-a și a X-a, din 6 licee, cu privire la consecinţele nocive ale consumului de tutun, alcool, canabis şi noi substanţe psihoactive, în vederea promovării unui comportament de viaţă sănătos şi evitarea sau întârzierea consumului.

 

Fiecare clasă implicată în proiect va participa la 3 activități interactive susținute de reprezentanții CPECA Călărași, unde vor fi  abordate teme cu privire la „Alcool – ne putem distra şi fără?”; „Tutun – implicaţii socio-medicale”şi „Droguri – factori de risc şi de protecţie. Legislaţie”.

 

Activitățile proiectului au început la Liceul Tehnologic ”Ion Ghica” Oltenița și Liceul ”Alexandru Odobescu” Lehliu Gară, urmând ca în până la finalul anului școlar să fie implementat în alte 4 licee, având în vedere și măsurile impuse pentru prevenirea infectării cu SARS-CoV- 2.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *