Noul Mers al Trenurilor a intrat în vigoare. Ce aduce nou?

Noul Mers al Trenurilor a intrat în vigoare. Ce aduce nou?

Noul Mers al Trenurilor a intrat în vigoare în noaptea de sîmbătă spre duminică şi este valabil până în 8 decembrie 2018. CFR Călători anunţă că, pe unele rute, durata cătătoriei va fi mai scurtă decît în prezent şi vor fi introduse trenuri noi. De luni, vor circula Trenurile Zăpezii către staţiunile montane din mai multe judeţe.
Potrivit CFR Călători, zilnic se vor afla în circulaţie între 1.200 şi 1.300 de trenuri, în funcţie de perioada din an.
De exemplu, de luni, vor circula Trenurile Zăpezii către destinaţii montane: Valea Prahovei, Vatra Dornei, Piatra Neamţ şi Petroşani (staţiunile Straja şi Parâng).
În zilele de weekend, biletele pentru călătoriile de pe Valea Prahovei (pe rute între Sinaia – Braşov şi retur) au reduceri între 31% şi 56%. În perioada 1 ianuarie – 28 februarie 2018, de luni până joi, biletele valabile la Trenurile Zăpezii vor fi reduse cu 25%.
Odată cu intrarea în vigoare a noului program de circulaţie a trenurilor, la garniturile IR 1633 şi IR 1632 Bucureşti Nord – Braşov, care vor circula permanent, timpii de mers sunt mai mici cu aproximativ 20 minute faţă pe mersul de tren actual, durata de parcurs fiind de 2 ore şi 25 de minute.

De asemenea, zilnic, la interval de aproximativ două ore, va exista legătură feroviară Bucureşti – Aeroport şi retur.
Pasagerii vor putea călători în afara ţării zilnic, cu trenuri directe din Bucureşti Nord către Viena (de la 39 Euro pe sens) şi Budapesta (de la 29 Euro pe sens), Chişinău (19 euro pe sens), iar în sezonul estival către Sofia şi Salonic. Din Viena există posibilităţi de călătorie către orice destinaţie europeană.

Oferta de transport internaţional include trenuri zilnice directe către Budapesta şi din Timişoara (de la 15 Euro pe sens), Cluj Napoca (de la 15 Euro pe sens) şi Braşov (de la 19 Euro pe sens).

Broşura „Mersul Trenurilor de Călători 2017-2018” va putea fi achiziţionată din principalele gări şi agenţii CFR din Bucureşti şi din ţară la preţul de 15 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *