ITM Călărași a verificat operatorii de servicii poştale şi de curierat

ITM Călărași

În perioada 19-30 martie 2018, Inspectoratul Teritorial de Muncă Călăraşi a desfăşurat Campania Naţională privind respectarea de către operatorii care prestează servicii poştale şi de curierat a prevederilor legale referitoare la încheierea şi executarea contractelor individuale de muncă, a timpului de muncă şi de odihnă a conducătorilor auto şi curierilor, iniţiată de Inspecţia Muncii.

Pe perioada campaniei au fost verificaţi 7 operatori care prestează servicii poştale şi de curierat şi au fost dispuse 3 măsuri.

_______________________________________

In săptămâna 02 – 06 aprilie 2018, ITM Călăraşi a efectuat controale in urmatoarele domenii de activitate: comerţ, servicii de administrare publică generală, întreţinerea şi repararea autovehiculelor, baruri, confecţii, activităţi poştale şi de curierat,alte domenii de activitate.

Rezultatul controalelor:

inspectorii de muncă din cadrul compartimentului relaţii de muncă –  au verificat un număr de 35 de angajatori, 2 au fost sancţionaţi, şi  au fost dispuse 25 de măsuri cu termene precise de rezolvare.

inspectorii de muncă din cadrul compartimentului securitate şi sănătate in muncă – au efectuat 12 controale, 9 angajatori au fost sancţionaţi si au fost aplicate 15 avertismente. Pentru remedierea deficienţelor s-au aplicat 15 măsuri cu termene precise de rezolvare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *