Germania se opune intrării imediate a României în Schengen

Germania se opune intrării imediate a României în Schengen

După ce săptămîna trecută Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, a sugerat ca România şi Bulgaria să fie primite în Schengen, mai mulţi oficiali germani au criticat dur propunerea.
“Este prea multă corupţie şi crimă organizată în aceste ţări. România şi Bulgaria nu îndeplinesc condiţiile zonei Schengen”, a declarat Joachim Herrmann, ministrul de Interne al landului Bavaria şi membru al formaţiunii ultraconservatoare Uniunea Creştin-Socială (CSU).
Thomas Strobel, ministrul de Interne al landului Baden-Wurttemberg, a spus că deşi cele două state au înregistrat progrese în eforturile de combatere a corupţiei şi infracţionalităţii, “nu au ajuns încă la maturitatea necesară pentru aderarea la Schengen”.
Social-democratul Boris Pistorius, ministrul de Interne al landului Saxonia Inferioară, a explicat că “atît timp cît este neclar cum putem organiza protecţia frontierelor europene într-un mod riguros, nu putem accepta mai multe ţări în zona Schengen”.
Ministrul german de Interne, Thomas de Maiziere, a declarat joi că nu este de acord cu primirea rapidă a României şi Bulgariei în spaţiul de liberă circulaţie Schengen, menţionînd că deşi împărtăşeşte viziunea preşedintelui Comisiei Europene despre viitorul Blocului comunitar, “mai este drum lung pînă acolo”.
Cancelarul Angela Merkel a spus că doreşte o extindere a zonei Schengen, dar doar dacă cele două ţări vor îndeplini condiţiile de aderare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *