Evaluarea Naţională: Mâine se afişează notele

Evaluarea Naţională: Mâine se afişează notele

Elevii nemulţumiţi de notele primite pot să depună contestaţii, tot mâine, între orele 14.00 şi 20.00.

Rezultatele de la Evaluarea Naţională vor fi afişate la avizierele şcolilor, pe site-ul Ministerului Educaţiei – edu.ro, mâine, 25 iunie. Acestea sunt primele rezultate obţinute de elevi la examen şi vor fi afişate până la ora 12.00, prevede calendarul de Evaluare Naţională. Elevii îşi vor vedea mâine dimineaţă notele de la examene, iar cei nemulţumiţi pot să depună contestaţii, tot mâine. Calendarul de Evaluare Naţională 2019 prevede că depunerea contestaţiilor are loc marţi, 25 iunie, între orele 14.00 şi 20.00. Profesorii evaluatori au la dispoziţie 3 zile pentru soluţionarea contestaţiilor. Rezultatele finale de la Evaluarea Naţională vor fi afişate pe 29 iunie 2019.

Fiecare lucrare de examen este corectată şi punctată de către doi profesori, care lucrează în săli separate. Evaluarea lucrărilor de examen se face „cu respectarea strictă a baremului”, pe baza unui punctaj pe scara 1-100, se acordă 90 de puncte pentru răspunsurile corecte şi complete şi 10 puncte din oficiu. După evaluare, fiecare profesor stabileşte nota prin împărţirea la 10 a punctajului obţinut de elev, fără rotunjire, şi o trece pe lucrare, se arată în metodologie.

Media generală la Evaluarea Naţională se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, din notele obţinute la probele incluse în Evaluarea Naţională. Media de admitere la liceu 2019 – pe baza căreia absolvenţii de clasa a VIII-a se înscriu în clasa a IX-a – se calculează ca medie ponderată între media generală la Evaluarea Naţională(care contează în proporţie de 80%), şi media generală de absolvire a claselor a V-VIII (care contează în proporţie de 20%). Potrivit calendarului de Admitere la liceu, repartizarea computerizată la liceu are loc în data de 12 iulie 2019, după ce elevii au completat şi depus, în prealabil, opţiunile în fişele de înscriere la liceu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *