Comunicat DSP Călărași: Valori normale pentru apele de îmbăiere din zonele naturale amenajate din Călărași

România monitorizează și evaluează calitatea apelor de îmbăiere din zonele naturale, iar acest lucru se realizează prin intermediul Direcțiilor de Sănătate Publică județene și a Municipiului București.

Necesitatea monitorizării derivă și din obligația României, ca stat membru UE, de a raporta anual la CE calitatea apei de îmbăiere din zonele naturale de îmbăiere, conform legislației: Directiva 2006/7/CE a Parlamentului European și a Consiliului din 15 februarie 2006, privind gestionarea calității apei pentru scăldat.

Conform metodologiei de lucru, s-au recoltat probe de apă înaintea deschiderii sezonului de îmbăiere, rezultatele analizelor fiind necorespunzătoare; probele recoltate și lucrate la 7 zile după primele prelevări au avut și ele rezultat neconform, dar s-a constat o diminuare a încărcăturii microbiene față de primele probe.

După emiterea buletinelor pentru probele recoltate la 7 zile au fost înștiințați administratorii celor două plaje, în vederea montării de plăcuțe de avertizare cu privire la riscurile scăldatului.

Ultimele probe recoltate au evidențiat încadrarea în valorile normale pentru apele de îmbăiere din zonele naturale amenajate din Călărași. Activitatea plajelor nu a fost suspendată, a fost atenționată populația prin montarea plăcuțelor avertizoare și s-a intensificat ritmul de monitorizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *