Colectiv: 64 de morţi, niciun vinovat

Colectiv: 64 de morţi, niciun vinovat

Peste 1.000 de oameni au plecat aseară din Piaţa Unirii într-un marş de comemorare a celor 64 de tineri morţi în Colectiv în urma incendiului din 30 octombrie 2015. Peste 3.000 de persoane au ajuns în faţa fabricii Pionierul, unde se afla clubul mistuit de flăcări.

„Nu s-a întâmplat nimic în cei 4 ani. Nicio schimbare în societate, nici măsuri pentru a nu se mai ajunge aici”, spune Marius, de 26 de ani,   care a venit să aprindă o lumânare pentru victimele tragediei care a marcat România.

Alexandra Furnea, supravieţuitoare a incendiului din clubul Colectiv, a postat pe Facebook un mesaj emoţţionant, la patru ani de la tragedie. 30 octombrie 2015 nu a fost doar o noapte, deoarece calvarul nu s-a încheiar, iar victimele „continuă să ardă”, a scris tânăra.

”30 octombrie nu a fost doar o noapte, ci a continuat şi după, pe asfaltul din faţa clubului, unde s-a călcat peste mâini întinse după ajutor, în spitale, unde minciunile au permis mizeriei să se ascundă în carnea noastră, ucigând, în sala de judecată, unde adevărului i se pune palma peste gură, în tot ceea ce este acum România, 4 ani mai târziu: o şansă la schimbare, ratată. 4 ani de la Colectiv, dar noi – noi toţi – continuăm să ardem”. Este finalul mesajului scris de Alexandra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *