Cazierul judiciar va fi eliberat online începând de la 1 februarie

Cazierul judiciar va fi eliberat online începând de la 1 februarie, a anunțat marți ministrul Digitalizării Sebastian Burduja.

Sebastian Burduja a vorbit despre platforma de interoperabilitate, parte a cloud-ului guvernamental, despre care a spus că, cu ajutorul ei, românii nu vor mai fi puși pe drumuri, li se va solicita o informație o singură dată.

„Nu vor mai trebui să se ducă pentru înmatricularea unui autovehicul la 3-4 instituții, se vor duce într-un singur loc și își vor rezolva problema sau chiar își vor rezolva problema de acasă, așa cum se întâmplă acum cu aplicația mobilă ghiseul.ro, unde pot să își plătească în câteva click-uri taxele și impozitele locale, obligațiile la ANAF, amenzi, taxe de înscriere la diverse universități. Și așa cum se va întâmpla începând de mâine cu celebrul cazier judiciar. Va fi disponibil online”, a precizat el.

Cazierul judiciar nu se va elibera direct din ghiseul.ro, ci din ghiseul.ro vom merge în hub-ul de servicii al Ministerului de Interne, de unde va putea fi eliberat, a spus el.

Dragoş Tohănean, vicepreşedintele Autorităţii pentru Digitalizarea României (ADR), spunea anterior că platforma Ghişeul.ro ar putea integra noi soluţii, precum eliberarea cazierului judiciar, servicii de open banking, plata rovinietei sau a anumitor taxe din zona auto.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *