Aplicaţie pentru verificarea în timp real a cererilor de emitere a paşapoartelor

Aplicaţie pentru verificarea în timp real a cererilor de emitere a paşapoartelor

Începînd din această săptămînă, cetăţenii care au depus cereri la Direcţia de Paşapoarte au la dispoziţie o aplicaţie online care le oferă posibilitatea să verifice în timp real statusul solicitării lor de emitere a paşaportului electronic.

Link-ul va fi disponibil pe platforma www.epasapoarte.ro, pe site-ul oficial al Direcţiei Generale de Paşapoarte www.pasapoarte.mai.gov.ro precum şi pe site-urile Instituţiei Prefectului, avînd ca şi criteriu de căutare numărul de cerere sau ultimele opt caractere din CNP şi data depunerii cererii.

La depunerea cererii, solicitanţii de paşapoarte electronice vor fi informaţi cu privire la cele două criterii de căutare, cu menţiunea că numărul cererii îl pot obţine de pe formular, la momentul semnării acestuia. Prin intermediul acestei aplicaţii, cetăţeanul poate afla cînd ajunge paşaportul în ghişeu şi se poate prezenta în vederea ridicării acestuia.

De asemenea, Instituţia Prefectului reaminteşte că în legislaţie a apărut şi o modificare importantă în ceea ce priveşte paşapoartele simple temporare, care se vor elibera în acelaşi termen prevăzut pentru eliberarea paşaportului simplu electronic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *